Red Carpet TRWfm

Thursday, February 17, 2011

Kelantan kekal rekod bersih

Ramzul Zahini (kiri) penggempur baru Kelantan yang perlu diberi perhatian."SAYA gembira dengan komitmen yang dipamerkan oleh semua pemain."
Demikian luahan ketua jurulatih Kelantan, Datuk M.Karathu selepas melihat kejayaan skuad bimbinganya memperoleh tiga mata penuh hasil kemenangan keatas Kuala Lumpur pada aksi Liga Super di Stadium Sultan Muhammed Ke-IV malam kelmarin.
Menurutnya, kejayaan tersebut amat bermakna buatnya meskipun barisan pemainya dipaksa bekerja keras sepanjang perlawanan tersebut.
Tambahnya, kejayaan tersebut hasil kesungguhan barisan pemainnya yang berjaya mencipta peluang serta berjaya menjaringkan gol pada babak kedua biarpun seakan-akan hilang punca pada separuh masa pertama.
"Percaturan kami pada separuh masa kedua berjaya walaupun kelibat penggempur sensasi kita Norshahrul Idlan Talaha agak terbatas dalam perlawanan tersebut.
"Walaupun Norshahrul dikawal ketat oleh tiga pemain Kuala Lumpur, namun aksi dua lagi rakannya iaitu Muhammad Ramzul Zahini (Adenan) dan Mohd. Nizab (Ayub) jelas tidak mengecewakan. Kedua-duanya menunjukkan satu permainan yang bagus," katanya ketika ditemui di kota Bharu, semalam.
Jelasnya, beliau turut memuji aksi barisan pemainya yang menunjukkan komitmen yang tinggi sepanjang perlawanan tersebut.
"Ini perlawanan kedua bagi Muhammad Ramzul dan saya fikir sudah ada peningkatan yang beliau pamerkan," katanya.
Pada perlawanan tersebut, Kelantan berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam empat perlawanan berturut-turut selepas menewaskan Kuala Lumpur 2-0.
Penyerang muda Kelantan, Ramzul Zahini Adenan muncul wira pasukan apabila jaringanya pada minit ke-46 menjadi titik tolak kebangkitan pasukan selepas mempamerkan aksi hambar di separuh masa pertama.
Jaringan tersebut nyata menyemarakkan semangat barisan pemain The Red Warriors apabila mempamerkan corak menyerang sehingga memaksa Kuala Lumpur lebih banyak bertahan di separuh masa kedua.
Penggempur sensasi kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha membuktikan ketajaman penyudah apabila menjaringkan gol kedua Kelantan pada minit ke-87 selepas bijak menyudahkan hantaran pemain sayap kiri, Nurul Azuwan Roya.
Kemenangan ini menyaksikan Kelantan terus selesa dipuncak liga dengan kelebihan tiga mata mengatasi seteru utama Selangor yang berada di kedudukan empat.Kosmo

No comments:

Post a Comment