Red Carpet TRWfm

Monday, January 24, 2011

MAMPUKAH THE RED WARRIORS MEMBAHAM THE RED GIANT ??                                                                                         
by :Ijul dan Kelantafc
Photo:Anazs

     2011 menyaksikan pasukan The Red Warrior hadir ke Stadium Shah Alam untuk merebut Piala Sultan Ahmad Syah pada 29 Januari ini,tanpa  3 tonggak utama (Indra,Farhan dan Azizi) yang membantu Kelantan menjuarai Piala Malaysia di Bukit Jalil lewat tahun 2010.

Segala perancangan dan persiapan rapi Persatuan Bola Sepak Kelantan untuk menjadikan pasukan The Red Warrior  sebagai sebuah pasukan “ideal” pada musim ini,sedikit tempang,gara-gara tindakkan “3 Trio” yang beralih angin ke pasukan T-Team melalui “pintu belakang”.

Rekod pertemuan antara Kelantan melawan Selangor di Stadium Shah Alam,menunjukkan The Red Warrior hanya mampu mencatatkan keputusan seri.Sama ada dalam aksi Liga Super atau pun Piala Malaysia.

Harus diingatkan,Pasukan Selangor merupakan sebuah pasukan yang cukup berpengalaman dalam aksi Piala Sultan Ahmad Syah.

Sejak piala Sultan Ahmad Syah diperkenalkan pada tahun 1985 Selangor merupakan pasukan pertama yang bertanding dan berjaya merangkul piala tersebut dengan menundukkan Pasukan Pahang 2-1.

Malah,Selangor telah pun menjuarai piala ini sebanyak 8 kali dan 4 kali sebagai naib juara.

Kini Selangor bergelar juara bertahan Piala Sultan Ahmad Syah yang dimenangi 2 tahun berturut-turut apabila menundukkan Kedah 4-1 pada 2009 dan menewaskan N.Sembilan 2-1 pada tahun 2010.

Manakala bagi pasukan The Red Warrior pula,inilah kali pertama bertanding dalam aksi merebut Piala Sultan Ahmad Syah.

Persoalannya, mampukah The Red Warriors merebahkan The Red Giant di gelanggang keramat mereka???. Sama-sama kita nantikan.

No comments:

Post a Comment